Set nous murals enriquiran el mosaic d’art urbà de Torrefarrera en la VII edició del Torrefarrera Street Art Festival

30/08/2023

El festival se celebrarà entre els dies 1 i 7 de setembre amb 603 metres quadrats disponibles que pintaran 7 artistes

El proper dia 1 de setembre comença la setena edició del Torrefarrera Street Art Festival en què es disposarà de set parets per a set murals, amb un total de 603 metres quadrats de parets disponibles. D’aquesta manera, quan finalitzi aquesta edició, s’hauran pintat 60 murals a concurs en més de 5.500 metres quadrats de parets del municipi.

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que ja en les seves edicions anteriors, ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacional i que cada vegada compta amb més participació femenina. D’entre les propostes que han arribat d’artistes d’arreu del món, la relació de muralistes seleccionats és la següent:

 

  • Didi i Ariita (Miralcamp i Tàrrega, Lleida) – alumnes del cicle d’Art Urbà de l’Escola d’Art Ondara
  • Uri Kthr (L’Ametlla de Mar, Tarragona)
  • Kamma Marlo (Mollerussa, Lleida)
  • Anna Repullo Vique (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona)
  • Slomo (Barcelona - Miami)
  • Pipó Malpegados (Xile)
  • AnnaConda (França)

 

 

L’Alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, recorda que “aquest festival va començar com una iniciativa que volia embellir el poble i experimentar, a través d’una disciplina que aleshores començava a tenir certa popularitat a Catalunya, l’art al carrer”. I afegeix que “set edicions més, tard, el poble de Torrefarrera gaudeix d’una magnífica i singular exposició a l'aire lliure. Aquest mosaic de diversitat artística no només aporta color i vitalitat al municipi, sinó que també s'ha convertit en un autèntic museu que captura l'essència de l'art urbà”.

 

Com en edicions anteriors, l’objectiu del TSAF és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajuda a redescobrir espais, reinventar entorns i donar rellevància a una tipus d’expressió artística “a peu de carrer “ amb capacitat d’arribar fàcilment a tothom, a tota mena de públics.

 

Una comissió formada per Cèlia Perpinyà, regidora de Cultura i Promoció; Carme Beltran, tècnica de Promoció Econòmica, i Elisabeth Vicens, coordinadora del festival, han fet la selecció dels artistes, dels quals s’ha valorat la qualitat artística; la trajectòria de l’autor; la viabilitat del projecte; l'adaptabilitat de la proposta a les superfícies i/o parets existents; així com la seva millor integració en l’entorn.

 

Enguany, s’ha augmentat la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats. Així, els muralistes rebran 400 € per la realització del seu treball. A més, com en anys anteriors, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €. Aquest darrer, es concedirà a la intervenció més votada a través de les xarxes socials de l'esdeveniment i es fallarà durant la següent quinzena després de l'esdeveniment.

 

PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT DEL CICLE D’ART URBÀ

 

Cal destacar, que en aquesta edició, per primera vegada i gràcies a l’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament i l’Escola d’Art Ondara, l’alumnat del nou cicle formatiu d’Art Urbà, participa en el certamen amb la creació d’un mural i acompanyant els artistes muralistes sota la supervisió d’un professor de l’Escola d’Art Ondara. El criteri de selecció del mural que es pintarà s’ha establert entre l'organització del TSAF i l'equip docent de l'Escola d'Art Ondara. Aquesta col·laboració serà remunerada amb béns materials (recursos materials per a l'escola), per un import similar al que es destina a cada artista participant en el festival.

Infolleida