REPORTATGE. Escola de Futbol Terraferma

31/01/2018

L'Escola de Futbol Terraferma ha fet enguany un canvi important a escala estructural. La firma Learning Soccer Academy, que gestiona futbol formatiu, ha agafat la coordinació de l'entitat i ha posat en marxa un programa pioner que pretén demostrar que el futbol pot ser una excel·lent escola de valors.

Una d'aquestes accions concretes consisteix en lluir un valor serigrafiat a la samarreta, sobre el dorsal en els dies de partit. Els nens es canvien les samarretes cada setmana per representar el Fair play, el respecte, la constància, la perseverança, la humilitat, i així fins a 12 valors diferents que han anat treballant en els entrenaments durant la setmana.

A banda dels valors i el futbol, l'escola treballa també aspectes acadèmics, ja que alguns dels entrenadors fan part de l'entrenament en anglès.

Learning Soccer Academy gestiona escoles de futbol a la resta del país i també a l'estranger, a Houston, Riga i Liverpool. Tot plegat, en un projecte en què periòdicament, els nens viatgen als altres països per fer intercanvis entre els clubs implicats.

L'empresa també treballa en el projecte 'Som escola', impulsat pels coordinadors de 5 centres de futbol formatiu de Lleida amb l'objectiu de reunir entrenadors, famílies i jugadors per crear un context formatiu que planteja el futbol com a vehicle de creixement personal.

En un món extremadament competitiu on s'han viscut episodis d'incivisme i fins i tot de violència entorn del futbol formatiu, iniciatives com aquesta són una mena d'oasis per aquelles famílies que busquen educar als seus fills a través de l'esport.

Joan Llompart