Rosselló inaugura una pista de pàdbol, que fusiona el pàdel amb el futbol

07/03/2023

És la primera que es construeix a Lleida i respon a una iniciativa municipal que ha tingut un cost aproximat de 30.000 euros

Rosselló compta des d’aquest diumenge, entre les seves instal·lacions esportives municipals, amb una pista de pàdbol, un esport que es juga per parelles i que fusiona el pàdel amb el futbol. Es converteix així en el primer municipi de Lleida que ofereix aquesta modalitat de forma pública. Just al costat de la pista s’ha instal·lat  una taula de tèqbol.

 

La construcció de la pista de pàdbol respon a una iniciativa de l’Ajuntament de Rosselló, en concret del seu regidor d’esports, Joan Andreu Urbano, que ha explicat que “veiem que els nens entraven a la pista de pàdel i jugaven amb els peus. Sabíem de l’existència d’aquesta modalitat esportiva i vam pensar que tenir aquesta pista i incorporar aquest nou esport seria molt bo, donat que Rosselló té diversos equips de futbol que podran iniciar-se en aquesta nova modalitat”. També per aquest motiu s’ha inaugurat, just al costat de la pista de pàdbol, una taula de tèqbol, un altre esport nou, que combina elements del futbol amb el tenis de taula.

 

El cost de la pista i la taula, íntegrament finançat per l’ajuntament, ha estat al voltant d’uns 30.000 euros.

 

La inauguració ha començat amb un clínic de pàdbol impartit per Fide Santiago, director de formació de la Federació Espanyola, per donar pas a la tallada de la cinta, per part de Joan Andreu Urbano acompanyat d’altres regidors i dels jugadors de pàdbol.

 

El pàdbol

 

El pàdbol és un esport d'equip que consisteix en la fusió del pàdel i del futbol. Es va començar a practicar el 2008 a l’Argentina i actualment està present en més de vint països. L’àrea de joc és un rectangle de 10 metres de llarg per 6 metres d’ample dividit transversalment per una xarxa suspesa per un cable. Aquest esport es juga en parelles i l’objectiu és que la pilota caigui al costat de la pista de joc de l’oponent. Per copejar la pilota es pot utilitzar el cap, el pit, els peus i les cames però, com en el futbol, mai ni les mans ni els braços.

 

Infolleida