La Xallenge David Duaigües d’Almatret compleix la quinzena edició

28/02/2024

La tradicional cursa de BTT se celebrarà el dia 3 de març amb dos recorreguts, de 42 i 22 quilòmetres, i vol donar a conèixer indrets com els Tossals d’Almatret; el riu Ebre i els seus miradors, i les antigues mines

El diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 15a Xallenge David Duaigües d’Almatret, que se celebrarà el dia 3 de març. La presentació —que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació— ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa d’Almatret, Jennifer Nadal, i de la directora de la prova i presidenta del Club Ciclista i Excursionista d’Almatret, Montse Duaigües.

 

L’organització ha previst els dos tradicionals recorreguts de 42 i 22 km. En el cas del circuit llarg, compta amb un desnivell positiu de 1.100 metres, que està considerat de dificultat mitjana-alta; i un circuit curt, de 22 km, i un desnivell positiu de 450 metres, amb una dificultat mitjana-baixa.

 

Un dels objectius més importants de la prova que no és de caire competitiutal com ha comentat Montse Duaigües, “és donar a conèixer als participants indrets com els Tossals d’Almatret; el riu Ebre i els seus miradors, i les antigues mines”.

 

La sortida de la Xallenge es farà des de la plaça Major a les 9.00 hores. La cursa compta amb un recorregut marcat pels descensos i corriols, alguns de certa dificultat tècnica. L’organització espera la participació d’uns 220 participants.

 

Òscar Martínez ha destacat que la cursa “permet als participants gaudir de l’esport, la naturalesa i l’entorn, pensat per a tots els públics. A més, el fet d’oferir diferents activitats d’oci, per a qui no vulgui pedalar, és molt important”.

 

Jennifer Nadal ha dit que “es tracta d’una cursa amb molta essència, perquè és un circuit espectacular amb una gran implicació de les veïnes i veïns que s’hi impliquen des del cor, i aquest és un dels elements distintius d’aquesta Xallenge”.

 

La prova s’ha anat adaptant, a mesura que han passat els anys, després que als seus inicis s’anomenés BTT Almatret (2007 i 2008), i que després canviés pel de Xallenge de l’Aiguabarreig i Tossals d’Almatret (2009), per esdevenir finalment la Xallenge David Duaigües, a partir de 2010, en memòria de qui era l’ànima d’aquesta competició, mort en l’incendi de l’Horta de Sant Joan.

 

Per tal d’obrir la jornada, no només als participants sinó també als familiars, s’han programat altres activitats, com una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de les Energies; un parc infantil a la plaça Major, un esmorzar popular, o una visita gratuïta al Museu de la Pagesia Pepe Guillermo.

 

Les inscripcions es tanquen el dia 29 de febrer.

 

Per a més informació: www.xallengedavidduaigues.com

 

 

Infolleida