El setè Sagrat Cor Trail d’Alguaire torna a enfrontar els participants a les 327 escales finals d’ascens al santuari

06/02/2024

Els organitzadors han programat la cursa per al dia 18 de febrer amb la trail, de 15 km, i una caminada, d’11 km

El diputat Fermí Masot; l’alcaldessa d’Alguaire, Immaculada Roca; la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Alguaire, Esperança Serramona, i el director de la cursa i membre de l’Associació Lo Makot, Jordi Terrado, han presentat aquest dimarts a la sala de premsa de la Diputació la 7a Sagrat Cor Trail, que se celebrarà el dia 18 de febrer a Alguaire. L’acte ha comptat també amb l’assistència d’un grup d’alumnes de les Escoles Especials de la Diputació, que han elaborat part dels trofeus que es lliuraran.

 

Com ja és habitual, l’organització ha previst dues opcions, la cursa trail de 15 km amb un desnivell positiu de 450 metres, i una caminada d’11 km amb un desnivell de 150 metres. Les inscripcions ja estan tancades amb 300 participants, 150 en cada especialitat.

 

En la seva intervenció, Fermí Masot ha destacat que “totes aquelles activitats que serveixin per potenciar la salut i el benestar de les persones haurien d’estar entre les prioritats de qualsevol administració. Si, a més, l’activitat física està vinculada al territori i en aquest cas a Alguaire, millor que millor”.

 

De la seva banda, Immaculada Roca ha remarcat que la importància del suport del teixit comercial i associatiu d’Alguaire en la organització d’un esdeveniment com aquest que ha qualificat com un dels més important que es fan durant l’any al municipi.

 

Jordi Terrado, de la seva banda, ha explicat que el recorregut de la trail discorre en un 90% per senders i un 10% per pista. “Tot el recorregut va, íntegrament, per la Serra d’Alguaire, que es travessa en direcció a Rosselló, arribant fins a l’altura de Tabac, on s’han fet tres trialeres”. Pel que fa a la caminada, aquesta es desenvolupa més per pista i és més accessible.

 

Uns 75 voluntaris vetllaran perquè tot funcioni bé, controlant, entre d’altres, els dos punts d’avituallament previstos per la trail, i l’únic de la caminada.

 

Un dels elements que fan més atractiva la cursa són les 327 escales que s’han de superar per arribar al mirador del Sagrat Cor, en el tram final del recorregut,  i que la fan especialment selectiva, tenint en compte que els participants ja vindran de superar pronunciats ascensos i descensos, que desgasten les forces dels participants.

 

Com en anteriors edicions, la sortida es farà a les 10.00 hores des del pavelló municipal d’Alguaire i l’arribada, al Sagrat Cor. Enguany forma part de la Lliga de Curses de Ponent.

Infolleida