Un renovat Torrefarrera Street Art Festival incorpora noves activitats i passa a celebrar-se del 13 al 19 de maig

13/03/2024

Amb la vuitena edició s’arribarà a la setantena de murals, assolint una superfície aproximada de 6.500 m² de museu a l’aire lliure

La vuitena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) arriba amb canvis significatius. L’edició 2024 canvia de dates, ja que passa a celebrar-se del 13 al 19 de maig de 2024, fet que permetrà més actuacions i donarà més visibilitat al certamen. Enguany, s’ha posat a disposició dels artistes, que ja poden presentar les seves propostes, 1.232 m² de parets que, sumats a les edicions anteriors, assoliran una superfície aproximada de 6.500 m2 de museu a l’aire lliure amb una setantena de murals en total.

 

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, explica que "vista la dimensió assolida després de les anteriors edicions, aquest vuitè certamen s’ha programat tenint en compte les primeres accions sorgides del Pla estratègic que va iniciar-se a la tardor. Així, enguany, el TSAF tindrà lloc fora dels actes de la Festa Major, passant a la setmana del 13 al 19 de maig, fet que a banda d’incrementar la seva visibilitat, permetrà una millor interacció amb la comunitat educativa i la programació de noves activitats dins del marc de la cultura i l'art urbà".

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals de renom. Les inscripcions estan obertes i els artistes interessats a participar en aquesta nova edició tenen temps fins al 30 de març per presentar les candidatures i formalitzar la inscripció, accedint al web https://torrefarrerastreetartfestival.cat/.

 

L’objectiu del TSAF 24 és decorar el municipi embellint-lo, potenciant i apostant per les diferents expressions d’art urbà tot generant participació i integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art urbà. El festival d’abast internacional, convoca anualment a grafiters i artistes urbans d’arreu.

 

Una comissió formada per la regidora de Promoció econòmica, Cultura i Comunicació, Cèlia Perpinyà, la tècnica de Promoció econòmica, Carme Beltran, i la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, faran la selecció de les obres, de les quals es valorarà la qualitat artística; la trajectòria artística de l’autor; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents; la seva integració en l’entorn públic, i la viabilitat econòmica de la proposta.

 

Com en anys anteriors, la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats serà de 400 € per la realització del seu treball. A més, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €.

Infolleida