Prop de 180 persones participen a Torrefarrera en la X Trobada Gegantera i I Trobada de Grallers i Tabalers

30/10/2023

Coincidint amb el 10è aniversari de la Colla de Grallers i Gegants de la localitat es va poder veure una exposició de fotografies a la Biblioteca Pública Providència Tomàs

Aquest diumenge, 29 d’octubre durant el matí, unes 180 persones van participar a Torrefarrera en la X Trobada Gegantera i I Trobada de Grallers i Tabalers, que va comptar amb una desena de colles i agrupacions de la demarcació de Lleida i la Franja. Durant l’acte es va celebrar el 10è aniversari de la Colla de Grallers i Gegants de Torrefarrera i es va poder veure a la Biblioteca Pública Providència Tomàs una exposició fotogràfica de les trobades a les quals ha assistit la colla durant aquests deu anys.

 

La jornada va començar a les 10.00 h amb la plantada de gegants a la plaça l’Amistat. Seguidament, a les 11.00 h, es va fer una taula de debat amb grallers i tabalers on s’ha parlat de la formació contínua i de com millorar la qualitat de les actuacions conjuntes de grallers i tabalers establint un repertori comú per tocar. A les 12.00 h, va ser el torn dels tallers de grallers i percussió i de l’assaig conjunt. A les 13.00 h, va tenir lloc la ballada de gegants a la plaça i, en finalitzar, els participants es van reunir a la sala social de l’Ajuntament en un dinar de germanor.

 

La X Trobada Gegantera va aplegar disset gegants i tres gegantons, i va comptar amb la participació de la Colla Gegantera de Benavent de Segrià, la Colla Gegantera d’Alcoletge, la Colla Gegantera Colla Nostra (Miralsot, Baix Cinca), Gralles i Puputs de Montoliu de Lleida, Cultural Cappont i Marge Esquerre, la Colla Gegantera de la Portella i la colla amfitriona, la Colla de Grallers i Gegants de Torrefarrera.

 

Pel que fa a la I Trobada de Grallers i Tabalers, hi van participar els Grallers i Tabalers de Benavent, els Grallers i Tabalers de la Vivall Borges Blanques, els Grallers de Golmés, els Grallers per la República, els Grallers de Montoliu, els Grallers de Cappont i els Grallers i Tabalers de Torrefarrera.

 

Infolleida