Polèmica per la restauració de la Creu de terme a Almenar

21/03/2024

Historiadors locals asseguren que l'ajuntament d'Almenar ha desmuntat la Creu de terme sense assessorament | Tècnics municipals afirmen que s'ha netejat i treballen a consolidar el monument amb la Generalitat

La restauració de la creu de terme d’Almenar està generant una forta polèmica aquests dies arran de la denúncia d’experts i historiadors locals que asseguren que les tècniques que s’han utilitzat per tornar-la al seu estat inicial no han estat les més adequades. De fet, l’especialista en art medieval i pintura gòtica catalana Albert Velasco, assegura que s’han fet servir procediments industrials a partir de la projecció sobre la superfície d’un material abrasiu combinat amb aire a pressió que l’ha deixat sense la capa exterior ni policromia. Velasco culpa directament l’ajuntament de treballar sense previsió i de demanar, en última instància i després de constatar les nefastes conseqüències de l’actuació, la intervenció de la conselleria de Cultura.

El consistori no descarta prendre mesures legals davant les crítiques

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va expressar el seu malestar per “la desinformació que s’ha fet córrer pel poble sense contrastar. Ningú no ens ha preguntat res per poder explicar la fase en què es troba la intervenció per recuperar la creu. Per aquesta raó, l’equip municipal (governat per ERC) no descarta emprendre accions legals ja que tenim l’absoluta certesa que s’ha actuat correctament i assessorats per Cultura”.

Més informació -> Clica aquí 
Infolleida