Josep Vallverdú respon preguntes i escolta poemes d'alumnes de l'Escola Alba de Corbins

02/11/2023

L'escriptor participa directament en una de les activitats organitzades en el marc de l'Any Vallverdú pel seu centenari

Josep Vallverdú ha respost aquest dijous preguntes d'alumnes de cinquè de primària de l'Escola Alba de Corbins (Segrià), en una activitat organitzada en el marc de l'Any Vallverdú que commemora el seu centenari. El narrador, poeta i lingüista lleidatà ha explicat anècdotes i motius que l'han portat a dedicar-se a la literatura i els infants no han deixat passar l'oportunitat de recitar-li poemes escrits per ells mateixos. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha qualificat de "meravellosa" l'experiència ja que un dels objectius d'aquest any que es dedica a l'escriptor és donar a conèixer la seva figura a totes les escoles del país. Vallverdú té un fort vincle amb el centre perquè va ser fundat per la seva primera dona, Isabel Arqué.

Va ser el mateix Vallverdú qui va escollir l'Escola Alba per participar en aquesta activitat, però ha remarcat que anar a qualsevol escola sempre és "interessant anar-hi" per "copsar" com són els alumnes i què tenen de comú denominador així com de particular. Vallverdú ha recordat que després que la seva primera dona fundés l'Escola Alba, ell la va visitar tot sovint. La trobada d'aquest dijous amb un grup d'alumnes li ha servit per comprovar que són "molt espavilats" tot i que ha apuntat que avui en dia "són espavilats a tot arreu".

Els alumnes havien preparat des de fa dies aquesta trobada i per això no han volgut deixar passar l'oportunitat de fer servir la seva imaginació i crear poemes que han recitat a l'escriptor. Uns poemes que Vallverdú ha escoltat amb molta atenció i que ha qualificat com a molt "inspirats" cosa que per ell demostra que "aquesta canalla van per bon camí".

La Noemí Badia, de 10 anys, ha qualificat l'experiència de poder conversar amb Vallverdú com a "molt emocionant" pel fet que és una persona que ha aconseguit arribar als cent anys i a més a més es tracta d'un "escriptor famós". També ha dit que ha estat una experiència que mai oblidarà i que estava contenta que Vallverdú li hagi fet una signatura a la llibreta.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha recordat que amb motiu de l'Any Vallverdú estan fent moltes activitats per arreu fins al punt que en alguns moments estan quedant "desbordats". En aquest sentit, la consellera ha dit que hi havia molt interès per fer que Josep Vallverdú "entrés a totes les escoles de Catalunya", però com que no era possible fer-li visitar tots els centres, s'ha editat un audiovisual amb una entrevista a l'escriptor que serveix per donar-lo a conèixer. El vídeo està adreçat a alumnes de cinquè i sisè de primària i Vallverdú explica perquè escriu, quan va començar i quines són les temàtiques que li van agradar, entre d'altres qüestions.

ACN