Arrenca la vuitena edició del Torrefarrera Street Art Festival

13/05/2024

Durant la jornada de diumenge, hi haurà taller de grafitis per a totes les edats, espai musical i gastronòmic i un trenet recorrerà els carrers del municipi per gaudir dels murals

La vuitena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) arrenca avui, dilluns 13 de maig, amb canvis significatius. Fins el proper 19 de maig, els 13 artistes nacionals i internacionals pintaran un total d’11 murals i acolorirà 1.744 m2 de parets. En finalitzar aquesta edició, Torrefarrera comptarà amb una superfície aproximada de 7.000 m2 de museu a l’aire lliure amb una setantena de murals.

 

L’edició 2024 ha canviat de dates, ja que passa a celebrar-se del 13 al 19 de maig de 2024, fet que permet més actuacions i donarà més visibilitat al certamen. Una de les novetats més importants és el programa d’activitats paral·leles que tindran lloc diumenge 19. Durant el matí, mentre els artistes acaben els murals, s'oganitza un taller de grafitis per a totes les edats, s’habilitarà una zona de música en directe i espai gastronòmic a l’explanada darrera del consultori mèdic, i un estudi de tatuatges realitzarà tatuatges en directe. A més, s’habilitarà un recorregut en trenet durant tot el dia que permetrà contemplar diferents murals del municipi. A la tarda, durant una nova edició del TastaJazz, es farà el lliurament de premis.

 

Avui, els artistes ja han començat les seves obres i els visitants podran veure durant tota la setmana com les obres van prenent forma. D’entre les propostes que han arribat d’artistes d’arreu del món, destaquen les temàtiques variades, amb especial interès pel factor humà, valors i la conscienciació per la cura del planeta que transmeten, i pel tractament visual, molts d’ells hiperrealistes i de grans dimensions. Destaca també una obra en homenatge a Akira Toriyama, creador japonès de “Bola de Drac” traspassat recentment. Els artistes seleccionats són:

 

  • Rul (Barcelona)
  • Anna López & Venecia de Jesús (Tremp-Cervera)
  • Guillem Font (Barcelona)
  • Cosa V (Jerez de la Frontera)
  • Christina Healy (Nova York)
  • Txus Montejano (Lleida)
  • Guinr (Brasil)
  • Oriol Arumí (Lleida)
  • Pincel (Chile)
  • Nauni 69 (Almeria)
  • CactuSoup (Lleida)

 

Es tracta d’un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals de renom.  L’objectiu del TSAF 24 és decorar el municipi embellint-lo, potenciant i apostant per les diferents expressions d’art urbà tot generant participació i integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art urbà. El festival d’abast internacional, convoca anualment a grafiters i artistes urbans d’arreu.

 

Una comissió formada per la regidora de Promoció econòmica, Cultura i Comunicació, Cèlia Perpinyà, la tècnica de Promoció econòmica, Carme Beltran, i la coordinadora del festival, Elisabeth Vicens, faran la selecció de les obres, de les quals es valorarà la qualitat artística; la trajectòria artística de l’autor; la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents; la seva integració en l’entorn públic, i la viabilitat econòmica de la proposta.

 

Com en anys anteriors, la dotació econòmica que percebrà cadascun dels artistes seleccionats serà de 400 € per la realització del seu treball. A més, els artistes optaran al premi del jurat, valorat en 1.000 €, i al guardó del públic, dotat amb 500 €.

Infolleida