Aitona es posiciona com a seu de rodatges audiovisuals

19/07/2023

L’Ajuntament s’ha adherit al Catalunya Film Commission amb l’objectiu de potenciar el municipi i els seus actius paisatgístics i patrimonials com a espai de rodatge de produccions audiovisuals

L’Ajuntament d’Aitona segueix apostant fermament per a potenciar els actius patrimonials, naturals i culturals propis del municipi i donar a conèixer la vila arreu del territori.

En aquesta línia, el consistori s’ha adherit recentment al Catalunya Film Commission, un servei impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a disposició del sector audiovisual i dels municipis del país -entre ells, Aitona- amb l’objectiu de promoure i facilitar els rodatges al territori; estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual; i ajudar en la coordinació i realització de filmacions en emplaçaments com Aitona.

Així, l’Ajuntament d’Aitona és el primer ens local del Segrià -al marge de la ciutat de Lleida- que s’ha adherit a aquest projecte. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que la col·laboració amb el Catalunya Film Commission “ens permet millorar i reforçar els canals de comunicació directes amb les productores audiovisuals i facilitar la seva tasca de rodatge al municipi. A Aitona tenim molt a mostrar, un entorn natural únic i un patrimoni històric ric i divers”.

En aquest sentit, Aitona ja ha estat seu al llarg dels darrers anys de diferents rodatges audiovisuals; entre ells, la pel·lícula “Segon Origen ¡” de Carles Porta, basada en la novel·la de Manuel de Pedrolo; diverses escenes de la llorejada pel·lícula “Alcarràs”, de Carla Simón; o diferents videoclips musicals.

Aitona, un municipi idíl·lic pels rodatges audiovisuals

Aitona és coneguda arreu per la qualitat de la fruita dolça que emana de la seva privilegiada terra. També compta amb una riquesa patrimonial excepcional: l’església de Sant Antolí -construïda amb les pedres del Castell dels Montcada a Aitona-, la capella de Sant Gaietà, i l’ermita de Carratalà en son bons exemples.

Disposa d’espais de secà, com la Serra Brisa, on Robert Capa va immortalitzar la darrera ofensiva republicana del 1938; i els Erms d’Aitona, amb paisatges desèrtics. Especial menció mereix el jaciment de Genó, on es van descobrir els primers indicis de producció de cervesa a nivell europeu. Per altra banda, l’agricultura de regadiu ofereix paisatges impressionants en l’època de floració, fruits a l’estiu i un degradat de colors verds i groguencs a la tardor.

Infolleida