Agricultura i Ramaderia
Prop de 250 assistents a la XXVII jornada tècnica d’Alcarràs
Els productors cullen les primeres olives al Segrià
Carles Ribot, president de l’Associació de Ramaders de boví de carn d’Alcarràs, va explicar que en aquesta 27a edició, a la qual van assistir prop de 250 persones entre ramaders i altres professionals del sector, no només volia tractar de la dermatosis nodular contagiosa perquè existeixen altres malalties que preocupen, com la llengua blava. A més, també es van tractar temes com el maneig i la nutrició dels vedells, entre altres assumptes.
Tot i la preocupació sanitària, el sector del boví passa un moment de preus històricament alts. Segons Matilde Moro (Asoprovac), l’aparició de focus de dermatosi a Itàlia i França va provocar una estabilització temporal dels preus, seguida d’una recuperació. “No és dolent que s’estabilitzin els preus. Estem en nivells molt alts, i l’important és controlar els focus com abans, ja que donarà estabilitat al sector”, va concloure.
Els productors cullen les primeres olives al Segrià
Diversos productors de les Garrigues i el Segrià han iniciat ja la collita d’olives per a l’elaboració del conegut com a oli verd, encara que la campanya a gran escala s’iniciarà a començaments de novembre. Aquest és el cas de la cooperativa de la Granadella, que està ja preparant l’oli que vendrà a la Fira de l’Oli de la Primera Premsada, que se celebrarà el primer cap de setmana del proper novembre.

