Prop de 250 assistents a la XXVII jornada tècnica d’Alcarràs

24/10/2025

Els productors cullen les primeres olives al Segrià

Carles Ribot, president de l’Associació de Ramaders de boví de carn d’Alcarràs, va explicar que en aquesta 27a edició, a la qual van assistir prop de 250 persones entre ramaders i altres professionals del sector, no només volia tractar de la dermatosis nodular contagiosa perquè existeixen altres malalties que preocupen, com la llengua blava. A més, també es van tractar temes com el maneig i la nutrició dels vedells, entre altres assumptes.

Tot i la preocupació sanitària, el sector del boví passa un moment de preus històricament alts. Segons Matilde Moro (Asoprovac), l’aparició de focus de dermatosi a Itàlia i França va provocar una estabilització temporal dels preus, seguida d’una recuperació. “No és dolent que s’estabilitzin els preus. Estem en nivells molt alts, i l’important és controlar els focus com abans, ja que donarà estabilitat al sector”, va concloure.


Els productors cullen les primeres olives al Segrià

Diversos productors de les Garrigues i el Segrià han iniciat ja la collita d’olives per a l’elaboració del conegut com a oli verd, encara que la campanya a gran escala s’iniciarà a començaments de novembre. Aquest és el cas de la cooperativa de la Granadella, que està ja preparant l’oli que vendrà a la Fira de l’Oli de la Primera Premsada, que se celebrarà el primer cap de setmana del proper novembre.

Infolleida