Concerts, vi i gastronomia, al nou Raimat Arts Festival

22/05/2022

A l'octubre, amb intèrprets de renom internacional en la música de cambra

Quatre intèrprets de cambra de renom internacional participaran el pròxim mes d’octubre en la primera edició del Raimat Arts Festival, un certamen impulsat per la Fundació Comunitària Raimat Lleida amb l’objectiu de fusionar música, art, vi i gastronomia en un esdeveniment únic i amb finalitats socials. La presidenta de la fundació, Elena de Carandini, va presentar ahir el certamen en una de les sales del Castell de Raimat, en la qual destaca el gran retrat a l’oli del seu besavi, Manel Raventós Domènech (1862-1930). “Va ser un visionari.

Va comprar aquestes terres del que llavors era un desert per plantar-hi vinya perquè hi va veure una gran oportunitat”, va recordar la seua besneta, que va assegurar que aquest festival també serà “una oportunitat ara per impulsar projectes amb triple impacte social, econòmic i ambiental, que millorin el territori”. El certamen, que naix agermanat amb el Napa Valley Festival de Califòrnia (vegeu el desglossament), comptarà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre amb les actuacions del guitarrista riojà establert a Nova York Pablo Sáinz; el violinista mallorquí Francisco Fullana, resident en l’actualitat molt a prop de Napa, a Sillicon Valley; la violoncel·lista nord-americana d’arrels sinocubanes Sophia Bacelar, i la soprano barcelonina Serena Sáenz. “És un festival a llarg termini, amb l’objectiu d’anar creixent amb el temps”, va augurar De Carandini.

Això sí, la idea és “anar descobrint llocs màgics per a les activitats del festival, ja sigui la Seu Vella, una vinya o un camp de préssecs..., perquè el públic que vingui de fora descobreixi els encants de Lleida”. La primera edició es desenvoluparà a Raimat i el seu entorn, també amb activitats artístiques, degustacions i fira gastronòmica de productes de proximitat.

SEGRE.COM