Torrefarrera estrena Temps de Sant Jordi amb una trentena d’activitats

18/04/2024

La música, el teatre i les arts visuals, així com les conferències i tallers de temàtiques diverses, seran protagonistes d’una programació que vol celebrar tots els colors de la de la vida, l’amor, la natura, la creativitat, les tradicions o la diversitat, entre altres

Al bell mig de la primavera, del 20 d’abril al 5 de maig, Torrefarrera organitza la primera edició de Temps de Sant Jordi, que comptarà amb una trentena d’activitats gratuïtes organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats de la localitat. Temps de Sant Jordi vol celebrar tots els colors de la vida, l’amor, la natura, la creativitat, les tradicions, la diversitat o l’esport, entre altres àmbits.

 

La programació arrenca el dissabte 20 d’abril, amb actes com Juguem tots a bitlles i la petanca organitzat per l’Ajuntament i l’Associació de Jubilats o Jocs Infantils Tradicionals dinamitzats per l’Smart School. En aquesta primera jornada, també es podrà gaudir de la música amb el TastaJAZZ amb intèrprets del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. La música continuarà tenint protagonisme al llarg dels dies amb el concert Cors Operístics (21 d’abril),a càrrec de la formació orquestral Camerata Granados i la participació de les corals Avui, Sícoris, Verge de Ribera i Clavellina de Torrefarrera; el concert de la Coral Petit Cor Cantator que celebrarà el seu 25è aniversari, el 23 d’abril; el Resona Sant Jordi amb lectura de textos lliures i l’actuació musical de la cantautora ponentina Júlia Cruz, el mateix 23 d’abril, diada de Sant Jordi. També hi haurà un taller de rap i composició musical, amb el raper “Ese de la cinta”, el 3 de maig.

 

La natura serà protagonista també el 21 d’abril amb la Caminada solidària popular K9 Torrefarrera-Malpartit, a favor de la Fundació Catalana per a l’ELA Miquel Valls.

 

El teatre tindrà el seu espai dins el Temps de Sant Jordi amb la comèdia Tal faràs, tal trobaràs, de la companyia Sake Teatre i l’espectacle d’humor gestual L’actitud, a càrrec del clown JAM, ambdós el 28 d’abril, i el contacontes El drac que volia ser princesa, d’Anima Theatrum, el 26 d’abril.

 

Tampoc faltaran les xerrades, conferències i tallers de temàtiques diverses, com el taller de Basquetbeat per a aquells que vulguin aprendre a fer música a partir de la percussió amb pilotes de bàsquet, el 22 d’abril; el taller de firmes i gargots Què hi ha al darrere d’una firma?, a càrrec del grafopsicòleg Christian Mòdol, el 24 d’abril; el taller d’ensinistrament caní, a càrrec de i2Kan, els dies 24 i 25 d’abril; la conferència Educació Transformadora que impartirà la pedagoga Victòria Subirana, adreçada a professionals involucrats en l’educació i creixement d’infants i adolescents, el 25 d’abril; la xerrada de l’economista i professor honorari de la UdL, Ramon Morell, titulada Les criptomonedes. Desapareixerà el diner en efectiu?, que tindrà lloc el 30 d’abril; el taller obert a majors de 50 anys No t’ho creguis tot! Aprèn a detectar notícies falses, que impartirà el 3 de maig la periodista Rosa Rubió; i la presentació de la novel·la Cugula, de l’historiador Óscar Lalana, també el 3 de maig

 

La gastronomia també tindrà cabuda al Temps de Sant Jordi amb el DIVERSI-Tast, un espai gastronòmic, que tindrà lloc el 27 d’abril, i que comptarà amb tastets de la cuina típica de les cultures de persones veïnes de Torrefarrera originàries de Bulgària, Colòmbia, Gàmbia, Marroc, Romania i Ucraïna, organitzat per l’Associació d’Amics de la Cuina. 

 

El món del motor també estarà representat amb el 5è MotorShow Torrefarrera, activitat solidària, que se celebrarà el 27 d’abril, amb exhibició de turismes i tot-terrenys per recaptar fons per a AFANOC.

 

Les arts plàstiques i la fotografia tindran un espai destacat amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Fet i amagar, de Roger Font, i la inauguració de l’exposició de composicions plàstiques dels alumnes d’Arteràpia, ambdues el 22 d’abril. Per als infants, el 25 d’abril s’organitzarà un taller d’estampació, a càrrec de l’il·lustrador Albert Asensio. I el colofó arribarà el 5 de maig, amb la celebració del XIII Concurs de Pintura Ràpida. 9è Memorial Josep M. Ribert.

 

Per tancar els actes del Temps de Sant Jordi, el 5 de maig se celebrarà una missa cantada per la Coral Clavellina, per homenatjar els veïns i veïnes que fan 80 anys durant aquest 2024, i les parelles que celebren les Noces d’Or. Tot seguit, tindrà lloc el tradicional dinar de germanor a la Sala Social, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’Associació de Jubilats.

Infolleida