L’Associació de Gent Gran d’Aitona rebrà un donatiu de Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank, per desenvolupar el servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu

09/11/2023

Gràcies a aquest acord, que s’ha fet efectiu aquest dijous 9 de novembre al matí, l’associació aitonenca rebrà 8.500 euros destinats al desenvolupament, durant el proper curs, d’aquest valuós servei, que ja compta amb 45 persones usuàries

L’Associació de la Gent Gran d’Aitona i Fundació “la Caixa”, han signat aquest dijous 9 de novembre a les 10 h, un conveni gràcies al qual l’entitat aitonenca rebrà un donatiu de 8.500 euros per desenvolupar el servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional durant aquest curs.

El servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional, que actualment es presta al Centre de Serveis d’Aitona, va ser impulsat conjuntament fa 8 anys per l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Aitona i l’Ajuntament. Es tracta d’un programa adreçat a gent gran i a persones amb algun tipus de problema de salut mental, que ofereix suport professional a les persones beneficiàries i a les seves famílies. Des dels seus inicis, el nombre d’usuaris que se’n beneficien no ha parat de créixer. Actualment compta amb un total de 45 persones usuàries distribuïdes en 5 grups, constituïts en funció de les necessitats terapèutiques requerides per les diferents persones que hi participen.

Per part de l’Ajuntament, l’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presència de l’alcalde accidental, Jordi Jaume Vidal, i la primera tinenta d’alcalde, Maria Antonia Royes. Com a representants de CaixaBank hi han estat presents el director de l’Àrea de Negoci Lleida Sud, Andrés Ríos, i la directora de l’oficina d’Aitona, Carme Mas. Per part de l’Associació de Gent Gran d’Aitona, hi ha assistit el president de l’entitat, Octavi Benages.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, es mostra “satisfeta per l’acord aconseguit”, ja que permetrà “seguir millorant la qualitat d’aquest servei, que va ser pioner a la comarca i ofereix un tipus d’atenció, molt personalitzada, impossible de trobar en altre espais”.
Infolleida