La llegenda de Sant Jordi pren vida a Puigverd de Lleida

19/04/2024

L’esperada festa medieval, enguany narrada a través de la mirada de la reina

Teatre, jocs, comparses, exhibicions i les millors tapes medievals. Puigverd de Lleida reviurà aquest cap de setmana la llegenda de Sant Jordi i el Drac en la que serà la dissetena edició d’aquesta popular festa ambientada en l’època medieval. Els carrers del municipi recrearan un dels imaginaris populars més emblemàtics del nostre país i els visitants podran gaudir d’un programa ple d’activitats durant tot el cap de setmana, l’excusa perfecta per perdre’s pels carrers del poble i descobrir tots els seus secrets. Balls, lluites, activitats de mercat i les esperades representacions teatrals, que enguany involucren un centenar d’actors i actrius així com una trentena de voluntaris i que, a fi de donar pes a l’empoderament femení, en aquesta ocasió estaran explicades a través de la mirada de la reina. Però aquesta no serà l’única novetat de la festa, ja que dissabte també hi haurà un contacontes de la mà de Festuc Teatre i diumenge està prevista una exhibició de castellers a la plaça Major. Quant a les escenes teatrals, fil conductor de la Festa Medieval, es faran pels carrers del poble, tot i que l’actuació final tindrà lloc el dissabte després del sopar medieval a les 22.30 h a l’esplanada que hi ha darrere les piscines, on s’espera la presència d’un miler de persones. Destaquen altres activitats com el partit de futbol entre el CF Puigvertenc i el CF Alpicat B el dissabte a les 16.00, una exhibició canina el diumenge a les 18.00 o una pantalla gegant per gaudir del clàssic de futbol entre el Madrid i el Barça el mateix dia a les 21.00.

Una arrelada festa popular feta pel poble

La festa de Sant Jordi i el Drac de Puigverd de Lleida és un espectacle de teatre de carrer en el qual participa tot el poble: persones de totes les edats que des d’un mes abans de l’esperada data assagen perquè tot rutlli a la perfecció. En aquest sentit, la mobilització dels veïns és immensa: dones que cusen estendards, canalla que aprèn a lluitar amb espases, tractors que mouen palots, balls, sardanes... El que començarà avui amb un tardeo medieval a les piscines clourà amb una gran festa de celebració per al jovent el dissabte 27 d’abril amb la primera edició del Puigverd Medieval Fest, que es farà a La Gran Taverna.

Obres a concurs a Puigverd de Lleida

L’ajuntament de Puigverd de Lleida ha tret a concurs obres per poder renovar la xarxa d’aigua potable del municipi per un import de 207.013 euros. El consistori també ha licitat treballs per reurbanitzar la plaça del Centre Cívic, amb un pressupost inicial de 87.380 euros.
Infolleida