Els cinc grans bancs sumen el 91% de les oficines a la província de Lleida

11/06/2024

El Banc d'Espanya xifra en 225 les sucursals a la demarcació

El 91% de les oficines bancàries a la província de Lleida corresponen a les cinc grans entitats que operen a la demarcació: CaixaBank, BBVA, Sabadell, Ibercaja i Santander, segons l’últim informe fet públic pel Banc d’Espanya tancat a data 31 de desembre de l’any passat. Tot això, malgrat que a les comarques lleidatanes operen amb oficina pròpia fins a divuit entitats. A les cinc grans se sumen Deutsche Bank, Banca March, Renta 4 Banc, Bankinter, AndBank, Targobank, Kutxabank, Arquia Bank, Caixa dels Enginyers, Cajamar Caja Rural, Caja Viva Caja Rural, Caixa Rural i CaixaGuissona, aquesta última l’única que és netament lleidatana i que compta amb dos de les 225 oficines bancàries que enumera el Banc d’Espanya.

En concret, el mapa bancari de Lleida està liderat per CaixaBank, al qual l’institut emissor atribueix 105 oficines al tancament de l’any passat, encara que a finals d’abril l’entitat va xifrar en 101 les sucursals que tenia a Lleida. Sempre segons la mateixa font oficial, BBVA apareix com la segona entitat amb 33 oficines, tres més que les atribuïdes a Ibercaja. 

El Sabadell apareix a l’esmentat informe amb 22 i el Santander tanca aquest grup amb 14. Caja Rural de Aragón compta amb set, CaixaGuissona amb presència a Guissona i la ciutat de Lleida, i Cajamar també té dos sucursals. La resta de les entitats financeres, segons l’informe, té una sola seu.

En un altre ordre de coses, el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, va concloure ahir el seu mandat després de sis anys al capdavant de la institució i el Govern central encara no ha pres una decisió ferma sobre el seu relleu al capdavant de l’organisme. La subgovernadora de l’organisme, Margarita Delgado, –la qual cessarà de les seues funcions al setembre– n’assumirà les funcions de forma interina.

Infolleida