El Canal de Pinyana avala organitzar el reg per WhatsApp

24/05/2024

Un milió a equipaments locals per a la tercera edat

L’assemblea de regants del Canal de Pinyana va avalar ahir el nou sistema d’ordenació dels torns de reg a través de grups de Whatsapp, dels quals ja se n’han creat uns 270 i es preveu arribar als 324. Això implica que el tradicional ban regulador queda en suspens mentre no es consideri necessari. L’assemblea va acordar també facultar el sindicat de reg perquè, si cal, activi el ban regulador del reg, que estableix dies i hores per accedir a l’aigua. Durant la reunió es va informar també dels últims passos abans de l’inici de les obres de modernització del sector 3 de Pinyana, que beneficiaran 1.880 hectàrees de Corbins, Benavent, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Lleida i la Portella. El president dels regants, Ramon Piqué, va explicar que la societat estatal que impulsa les obres preveu començar els treballs entre juliol i agost.


Un milió a equipaments locals per a la tercera edat

La Diputació donarà un milió d’euros en ajuts per pagar despesa corrent d’equipaments municipals per a la tercera edat, des de residències fins a centres de dia i serveis d’atenció integral en l’àmbit rural. El ple provincial va aprovar ahir incorporar 3,5 milions d’euros de romanents de tresoreria per dotar aquesta línia de subvencions i liquidar altres pendents, entre altres actuacions. Així ho van explicar el president, Joan Talarn, i el diputat provincial Marc Baró (ERC). La Diputació haurà d’estudiar ara com distribuirà aquests fons. El ple va aprovar també una partida de 125.000 euros per a una possible compra d’accions de l’empresa pública Sumar, que presta serveis socials i a la tercera edat. La lidera la diputació de Girona i té consells i ajuntaments lleidatans entre els seus socis. Aquesta partida va ser objecte de crítiques de Xavier Palau (PP) i Rosa Maria Perelló (Junts-Impulsem) al considerar que el final d’aquesta operació no està clar. Talarn va dir que estudien la possibilitat d’entrar en el consell d’administració per participar en la presa de decisions i que la decisió encara no està presa.

Campanya de la fruita

D’altra banda, el ple va aprovar distribuir 400.000 euros en ajuts als ajuntaments per a despeses derivades de la campanya de la fruita. Per la seua part, el grup de Junts Impulsem va presentar una moció de suport a les associacions de defensa forestal (ADF) que va ser rebutjada amb els vots en contra d’ERC, PSC, Ara i UA. 


Sense ple de qüestió de confiança a Puigverd


El ple de Puigverd de Lleida, que havia de votar una qüestió de confiança lligada a l’aprovació del pressupost, no es va celebrar ahir per falta de quòrum, a l’assistir-hi només l’alcalde, Josep Solsona, i l’únic edil de Junts que li dona suport.


Infolleida