Almenar homnatjarà els seus deportats de Mathausen 

25/04/2019

Alumnes de l’Institut d’Almenar col·locaran una placa commemorativa en el decurs dels actes que l’associació Amical de Mauthausen farà al mateix camp el 5 de maig

L’Ajuntament d’Almenar ha lliurat —en representació de tot el poble— una placa commemorativa als tres alumnes i al professor de l’Institut d’Almenar que participaran en els actes que l’associació Amical de Mauthausen ha organitzat al mateix camp de concentració el dia 5 de maig. La placa és un homenatgeals almenarencs deportats durant la II Guerra Mundial a Mauthausen i a la resta de camps nazis.

 

Els tres estudiants (Anna Barrabés, Pau Lladanosa i l’Adrià Rubinat), juntament amb un professor de l’institut (David Sancho), col·locaran la placa al camp, al costat de totes les existents, i participaran en diversos d’actes organitzats per l’Amical de Mauthausen. La iniciativa forma part d’un projecte conjunt desenvolupat per aquesta associació i per diversos centres educatius.

 

Els actes del 5 de maig han estat organitzats amb motiu del 74è aniversari de la finalització de la II Guerra Mundial i de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Segons les estadístiques oficials, Almenar és el tercer municipi del Segrià amb més deportats als camps alemanys, després de Lleida i Seròs.


Infolleida