Alguaire cita vuit autors a la Fira del Llibre de Ponent

10/04/2024

Dissabte vinent, amb parades de llibreries, presentació de novetats, tallers, contacontes i música

Alguaire estrenarà dissabte vinent la primera edició de la Fira del Llibre de Ponent, una activitat que té com a objectiu posar el focus en el moviment cultural d’aquesta localitat del Segrià i en la potència literària de Ponent. Com va avançar SEGRE el mes passat, aquesta nova diada del llibre està impulsada des de l’ajuntament d’Alguaire, que ahir va presentar el certamen en un acte a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; el director, Andreu Vàzquez; l’alcaldessa d’Alguaire, Imma Roca; el regidor de Cultura d’aquesta població, Jaume Farreny; i el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Albert Turull.

La fira comptarà amb parades de tres llibreries (La Fatal i El Genet Blau de Lleida i la local Núvol de Paper) i també de Pagès Editors, i acollirà al llarg de la jornada vuit presentacions de llibres a càrrec de sengles autors de Ponent: al matí, amb Pau Juvillà (El vertigen interior), Juan Cal (Els millors anys. La meva vida en el periodisme. 1982-2020), Montse Sanjuan (La nosa) i Pep Tort (Lleida secreta), i a la tarda, amb Teresa Ibars (El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici pel jo), Amat Baró (Riu avall), Àngels Marzo (El rastre nival) i Pep Coll (La llarga migdiada de Déu).

Al matí (a partir de les 11.00 h) també s’han programat a la plaça de l’Església contacontes, tallers de relats i còmics i un vermut amb música en viu a càrrec de Paula & Manu. A la tarda, Amat Baró i Xavier Baró oferiran un recital de fragments poètics. A més, per la compra d’un llibre s’obsequiarà amb una bossa de la Fira del Llibre de Ponent creada per a l’ocasió.

Infolleida