Alcarràs aprova una moratòria a línies elèctriques per regular-ne la instal·lació

11/06/2024

Alcarràs ha aprovat una suspensió de llicències temporal per a infraestructures elèctriques d’un any prorrogable a dos, mentre el consistori elabora normes per regular-les i modifica la planificació urbanística.

L’alcalde, Gerard Companys, va remarcar la necessitat de regular la implantació de les línies d’alta tensió d’evacuació per aconseguir un nou model energètic compatible amb la preservació de la qualitat paisatgística. Va avançar que les noves línies han de projectar-se soterrades i que passin per camins municipals o aprofitar els corredors que formen les ja existents per reduir-ne al mínim l’impacte. “No pot ser que cada projecte per a centrals solars o eòliques suposi construir una altra línia nova i que passi per Alcarràs”, va dir.

La suspensió de llicències ja es troba en vigor des de l’últim ple municipal. Va afegir que la mesura naix arran de la promoció de noves línies d’alta tensió promogudes per Forestalia els traçats de les quals passen per Alcarràs. L’objectiu d’aquestes noves infraestructures és portar a Barcelona energia renovable produïda a Aragó, el mateix propòsit que altres línies de molt alta tensió (MAT) que ja estan autoritzades al Pallars Jussà i el pla de Lleida.
Infolleida