Tretze joves de diferents països participen en un camp de treball a Torrefarrera

21/07/2017

L'activitat s'emmarca dins el projecte 'Torrefarrera moves' que té l'objectiu de millorar instal·lacions de la localitat perquè puguin tenir un nou ús

13 joves de diferents nacionalitats participen en el 1r camp de treball internacional de Torrefarrera.

Durant 15 dies, 13 joves vinguts de països com Rússia, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic, Bèlgica, Turquia i també de Catalunya rehabilitaran les escoles velles de Torrefarrera per convertir-les en un centre d'entitats.

Els joves estan realitzant tasques de neteja i pintura per condicionar tant l'exterior com l'interior de l'edifici de les velles escoles, perquè les seves sales puguin acollir les entitats del municipi que tenen manca d'espai per fer les seves activitats.

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte 'Torrefarrera moves' que té l'objectiu de millorar instal·lacions de la localitat perquè puguin tenir un nou ús. Dins el mateix projecte està previst que es pugui arranjar la zona de l'Alzinar perquè la ciutadania pugui gaudir d’aquest espai natural.

La idea més enllà de les tasques assignades és fer conèixer als joves l’entorn i el municipi i que els habitants de la localitat també se’n puguin enriquir.

Aquest divendres, la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas, acompanyada pel regidor de Joventut de l'Ajuntament de Torrefarrera, Jaume Casanovas, per la primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Carme Lòpez, i la regidora de Gent Gran, Carme Giró, ha visitat el grup de joves. 

Les terres de Lleida sumen aquest estiu fins a 15 camps de treball amb temàtiques diverses com l’arqueologia, l’observació d’aus migratòries, la rehabilitació de camins i d’estructures o rutes saludables.

Torrefarrera espera repetir l’experiència l’any que ve en vista dels bons resultats d’enguany.

Joan Llompart