Segona edició de la Ruta 'Alcarràs en Fruit'

01/07/2017

Mig centenar de participants han pogut descobrir els camps de fruita de pinyol, amb explicacions, degustacions i passeigs a cavall

Prop de mig centenar de persones han gaudit de la segona edició de la Ruta Alcarràs en Fruit; una activitat que permet descobrir els camps de fruita de pinyol, així com els processos de  producció pels que passa l’aliment abans de la venta i el consum.

La ruta ha començat a la Plaça del Mercat, on els participants han pres l’autocar fins al Pla de l'Ermita per visitar els camps de fruita de pinyol. Un tècnic ha explicat el cicle de la fruita al camp i els factors que cal tenir en compte a l’hora de collir-la .

Els visitants també han gaudit de rutes a cavall entre arbres fruiters, d’un esmorzar saludable, i d’un tast de fruita collida directament de l'arbre.

La ruta ha seguit amb una visita a la Central de Confecció de Fruits de Ponent, una empresa de referència al Baix Segrià i líder en el sector de fruita de pinyol.

L’activitat ha acabat a l'Agrobotiga amb un tast de melmelades i sucs artesanals.

L’ ‘Alcarràs en Fruit’ es celebra un cop a l’any, però davant la bona acollida, el consistori s’està plantejant l’opció de fer vàries sortides de cara a properes edicions.

Joan Llompart