La nova edició del Mercat Barroc d’Aitona tindrà lloc el 19 de maig

08/05/2024

La V Cursa Embarrocat i l’estrena de la moneda d’Aitona seran les grans novetats d’enguany

L’Ajuntament ha presentat públicament avui, dimecres 8 de maig, la nova edició i el programa d’activitats del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia dAitona d’aquest any 2024, que tindrà lloc el 19 de maig a Aitona en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà. Amb una trajectòria de dues dècades, aquest esdeveniment ha esdevingut un punt de referència cultural a la comarca, reunint artesans, productors locals i visitants.

La presentació s’ha dut a terme en una roda de premsa celebrada a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, el regidor d’Esports, Robert Ibars, i amb membres del Club d’Atletisme d’Aitona, organitzador de la cinquena edició de laCursa Embarroca’t.

Durant l’acte, Rosa Pujol, ha presentat una de les novetats d’aquesta edició: la moneda d’Aitonna, la primera peça d’una col·lecció que s’anirà nodrint anualment, en cada edició del Mercat Barroc. Així mateix, ha fet una crida a la participació i a l'acollida de les diferents iniciatives que proposa l’Ajuntament, de la mà del teixit associatiu.

L’alcaldessa ha post en valor les 20 edicions del Mercat de Cultura i Tradicions d’Aitona: “Visibilitza la nostra identitat i el nostre llegat històric, i estem emocionats de veure com continua creixent i prosperant any rere any. L’esforç i la perseverança han permès consolidar aquest esdeveniment tan singular: un símptoma de la seva bona salut és la trentena de paradistes que rebrem i la moneda d’Aitona com a novetat”.Estem davant duna de les propostes culturals de caràcter històric més atractives de les terres de Lleida”, ha afegit Rosa Pujol.

Un programa per a tots els públics

Totes aquelles persones que visitin el 19 de maig el Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona podran prendre part de les activitats més tradicionals, com la música a peu de carrer, la visita guiada al nucli antic i els diferents espectacles i representacions teatrals i musicals. En aquesta edició, el Mercat segueix creixent, amb una trentena de parades enguany, i amb una oferta gastronòmica més gran. Entre els diferents tallers d’oficis, hi haurà activitats amb carbasses, polseres de cuir, fusta, cuir i realització d'espelmes amb cera d’abella. Així mateix, compta de nou amb el suport del celler de Raimat, que oferirà una degustació de vi.

Les persones visitants també podran participar a la V Cursa Embarroca’t, una de les activitats estrella del Mercat Barroc. La prova ofereix enguany tres recorreguts (cursa de cinc quilòmetres i mig, cursa de 10 quilòmetres i caminada popular de set quilòmetres) i les inscripcions ja es poden formalitzar en aquest enllaç. El regidor d’Esports, Robert Ibars, ha explicat durant la presentació: “Es tracta d’un dels esdeveniments esportius més grans del poble i de la comarca. Esperem que, un cop més, la cursa cridi l’atenció i rebem la visita de centenars de persones per competir en les tres modalitats”.

Infolleida