El Segrià Sec s’uneix per donar a conèixer el territori i potenciar el turisme

18/09/2017

Els ajuntaments del Segrià Sec s'uneixen per donar a conèixer el seu territori i potenciar el turisme de proximitat. Almatret, Maials, Llardecans, Sarroca de Lleida i Torrebesses han presentat una guia de municipis on s'ofereixen més de vint rutes per gaudir dels paisatges i de l'oferta gastronòmica i oleoturística del Segrià Sec. Un dels plats forts d'aquesta guia és la ruta de l'aigua, un itinerari interurbà que va des de l'embassament d'Utxesa fins als tossals d'Almatret.

Promoure el territori i paisatges del Segrià Sec i potenciar el turisme de proximitat, aquest és l'objectiu de la guia de municipis de la comunitat del Segrià Sec. Almatret, Maials, Llardecans, Sarroca de Lleida i Torrebesses han decidit actuar conjuntament per donar a conèixer els seus paisatges i la seva oferta gastronòmica i oleoturística. En total s'ofereix més d'una vintena de rutes per la pedra seca, per la pesca i itineraris per bici de muntanya. 

Una de les ofertes principals és la ruta de l'aigua del Segrià Sec. Aquest itinerari interurbà s'emmarca entre dos espais naturals protegits: Utxesa i els tossals d'Almatret; i passa per tots els municipis que han creat aquesta guia. Els alcaldes asseguren que seguiran lluitant per donar a conèixer el seu territori. 

En total s'han editat uns 10 mil exemplars d'aquest guia. Els interessats ja poden anar a buscar-la al seu ajuntament i començar a gaudir de la naturalesa i de l'oferta gastronòmica del Segrià Sec.

Marc Tàssies (Lleida TV)