La Granja estudia una nova rehabilitació de l'Ermita de Sant Jaume

10/11/2017

Arqueòlegs de la Diputació han estudiat la viabilitat de recuperar els paviments originals en una nova fase de rehabilitació

L’ Ermita de Sant Jaume és un emblema de la Granja d’Escarp que forma part del patrimoni històric i paisatgístic de la zona de l’Aiguabarreig Segre-Cinca.

L’any 1936, en l’inici de la Guerra Civil, una càrrega explosiva va volar part de l’estructura. En els ultims anys, els veïns del poble han apostat per la recuperació d’aquest monument icònic. D’aquesta manera l’any 92 va néixer l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Jaume per preservar les restes de l’edifici i tirar endavant tasques de recaptació de fons i divulgació del patrimoni.

Avui en dia i gràcies a la col·laboració de la Diputació, s’ha pogut cobrir el sostre de l’ermita i darrerament s’ha treballat en l’extracció de runa. A més a més un grup d’arqueòlegs de la Diputació ha estudiat la viabilitat de recuperar els paviments originals en una nova fase de rehabilitació.

Les futures actuacions contemplen també el tancament de l’Ermita, millores en l’il·luminació del temple i l’adeqüació de l’entorn i els accessos al monument.

Joan Llompart