Escacs per la gent gran a Alpicat

03/11/2017

El mestre Josep Oms desenvolupa un projecte pioner per potenciar habilitats cognitives, intel·lectuals i socials de persones de la 3ª edat

La Llar de Jubilats d’Alpicat ha acollit aquest passat divendres la jornada inaugural d’un projecte pioner d’escacs per a la gent gran que ha estat dissenyat pel Mestre Internacional lleidatà Josep Oms.

La iniciativa, que compta amb l’organització de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms i el suport de la Diputació de Lleida, pretén afavorir el desenvolupament personal i social de les persones de la tercera edat i alhora potenciar i estimular a partir dels escacs les diferents funcions cognitives, sempre des d’un enfocament lúdic.

El projecte ja ha passat per localitats com Tàrrega o Mollerussa. Ara arriba a Alpicat on s’impartiran 10 sessions.

Reconeguts també com un esport, els escacs desenvolupen i potencien continguts i valors de tipus lògic, psicològic i sociològic en les persones que el practiquen. Aplicats a la tercera edat, els escacs potencien la memòria, ajuden a combatre la soledat i la depressió, i tenen beneficis provats mèdicament en malalties com l’Alzheimer i la depressió.

Joan Llompart