Protesta a l'escola d'Alcanó

08/08/2017

Diversos alcaldes reclamen a ensenyament que es replanteji la retallada en la plantilla de mestres d'aquesta ZER per al curs següent

En plenes vacances d'estiu pares i mares de la ZER l'Eral obren les portes de l'escola d'Alcanó per defensar-la. Denuncien que ensenyament ha retallat la plantilla de mestres de la Zona Escolar Rural que comprèn els pobles d'Alfés, Sarroca, Sunyer, Torrebesses i Alcanó. Passaran de 14 mestres a tenir-ne 13 i mig, perquè la jornada d'un dells es redueix la meitat. I aquesta reducció afectarà directament a un mestre tutor de l'escola d'Alcanó.

I és que justament el pròxim curs Alcanó passarà de tenir 14 alumnes a 12, una baixada que ha motivat la decisió d'Ensenyament. Des dels diferents ajuntaments que comprèn la ZER demanen al departament que rectifiqui perquè es tracta d'una baixada puntual. De fet, des d'Alcanó preveuen que en dos anys s'incorporin dos infants més al centre, pel que la reducció de plantilla, diuen, no té sentit. 

De moment no han rebut cap resposta i els pares i mares es van assebentar de la decisió, afirmen, a través de la convocatòria del consell escolar. Demanen que Ensenyament rectifiqui i doni la importància que es mereix a la figura del tutor referent de l'aula. Veuen perillar el futur d'escoles com aquesta.

El que sí posen en valor són els resultats d'èxit del model actual a les escoles rurals que sempre els ha satisfet. Ara, però, temen que aquesta reducció baixi la qualitat de l'ensenyament en aquests centres.
Xavi Bosch (Lleida Tv)