El Ple del Consell Comarcal aprova una moció en contra de la violència policial de l'1-O

11/10/2017

La moció ha quedat aprovada amb els vots del CIU, ERC, la CUP, El Comú i Iniciativa. En contra hi ha votat Ciutadans i el Partit Popular mentre que el PSC s’hi ha abstingut, igual que Unió

El ple del Consell Comarcal del Segrià d’avui ha aprovat una moció que condemna la violència i la repressió de la policia espanyola l’ 1 d’octubre, presentada inicialment pel PDeCAT i a la que se l’hi ha sumat finalment ERC . Ho ha fet amb 18 vots a favor, 4 en contra i 5 abstencions. La votació ha estat conflictiva perquè es demanava votar-la punt per punt i el Partit Popular i Ciutadans s’hi ha negat. L’esmena era del PDeCAT però finalment s’hi ha afegit Esquerra que ho ha fet amb condicions. 

El moment que més tensió ha despertat ha estat quan la votació s’havia de fer efectiva. La presidència ha proposat votar punt per punt i PP i Ciutadans s’hi ha negat. Segons els populars la decisió s’ha pres amb la intenció de posar-los en evidència i han assegurat no alçar la mà en cas de tirar-se endavant.

Durant els parlament els popular han condemnat la violència física però també la psicòloga que diuen han patit els ciutadans d’a peu. Han donat suport als cossos de la policia nacional i la Guàrdia Civil assegurant que són professionals que defensen la llei. Ciutadans també en la mateixa línia ha afegit que els polítics independentistes van utilitzar la gent com a munició humana per als seus interessos i han fet referència a les víctimes del terrorisme. 

El PSC en canvi, s’ha mostrat més pausat. Ha demanat diàleg i ha condemnat les agressions. 

La moció ha quedat aprovada amb els vots del CIU, ERC, la CUP, El Comú i Iniciativa. En contra hi ha votat Ciutadans i el Partit Popular mentre que el PSC s’hi ha abstingut, igual que el conseller d’Unió, Joan Ricard ferré. 
Marina Sala (Lleida Tv)