Consell extraordinari d'alcaldes del Segrià per tractar la crisi de preus de la fruita dolça

09/08/2017

Oferir bonificacions als autònoms, facilitar una moratòria en els prèstecs, incorporar ajudes per a la jubilació anticipada i reduir l'IBI rústic són algunes de les mesures acordades

Tensió política en el Consell Extraordinadori d'Alcaldes del Segrià després que aquest dilluns diferents edils de la comarca ja impulséssin un manifest en defensa de la fruita dolça. Ho van fer els alcaldes de Torrelameu, Alcarràs i Corbins en representació d'Esquerra Republicana; els socialistes de Torre-Serona i Torres de Segre i també l'alcalde d'Albesa, del PDECAT. La convocatòria extraordinària d'aquest dimecres per aprovar un segon manifest sobre la crisi de preus ha incomodat alguns membres del Consell com l'alcalde d'Alcarràs que va redactar el document de dilluns, ha criticat la manera com s'ha organitzat aquesta trobada i la rapidesa amb la què s'ha convocat. 

Retirar les 40 mil tones de prèssecs i nectarines que hi ha als magatzems de fruita, aquesta és la mesura principal del manifest del consell comarcal i que exigirà a totes les administracions públiques corresponents per tal que es faci el més ràpid possible. Els alcaldes presents a la reunió també han manifestat altres propostes. Oferir bonificacions als autònoms, facilitar una moratòria en els prèstecs, incorporar ajudes per a la jubilació anticipada i reduir l'IBI rústic són algunes de les mesures acordades. 

Per altra banda, des del Consell Comarcal del Segrià s'ha decidit instar a la Generalitat de Catalunya a posar fi a la problemàtica dels temporers i a regularitzar la seva situació durant les campanyes de la fruita. Asseguren que s'ha d'acabar amb tots els assentaments que hi ha a la comarca, i aixó passa per una implicació més activa de les administracions superiors.
MarcTàssies (Lleida Tv)