Jornada de portes obertes a les excavacions del monestir sanjoanista d’Alguaire

06/09/2017

Les actuacions formen part d’un projecte a llarg termini impulsat entre l’ajuntament d’Alguaire i la Universitat de Barcelona, basat en l’estudi de la vida de les religioses a l’edat mitja

La jornada de portes obertes al monestir sanjoanista d’Alguaire no ha deixat ningú indiferent. Les explicacions de les actuacions que s’hi estan duent a terme i la mostra de diverses troballes de segles passats donen fe de la importància d’aquest jaciment del S. XIII.

Tot plegat forma part d’un projecte a llarg termini impulsat entre l’ajuntament d’Alguaire i la Universitat de Barcelona, que pretén l’estudi de la vida de les religioses a l’edat mitja.

En el projecte hi treballen estudiants d’arquitectura i també professionals. Aquesta és la segona intervenció que es fa aquest any. Ara s’analitzaran les restes trobades per datarles i l’any que ve seguiran els treballs, centrats en el claustre.

L’Ajuntament per la seva banda s’ha compromès a parlar amb les administracions pertinents per treure el punt geodèsic instal·lat sobre la zona de l’altar.

Joan Llompart