Acaba la 2ª campanya d'excavacions al jaciment ibèric de la Granja d'Escarp

19/10/2017

El jaciment està ubicat a la Serra del Calvari i es creu que era un nucli important en l'edat de ferro

L'Ajuntament de La Granja d'Escarp i la Diputació de Lleida tanquen amb satisfacció la segona campanya d'excavacions al jaciment arqueològic de la Serra del Calvari.
Es tracta d'un poblat de grans dimensions, amb més de 2.600 anys d'antiguitat, ubicat en un punt estratègic, controlant la confluència dels rius Cinca i Segre. La seva ubicació, així com la proximitat a explotacions de minerals fèrrics, el van convertir en un centre de control i distribució d'aquest mineral. També es creu que el poblat va establir contactes comercials amb les factories fenícies del sud peninsular.
La campanya arqueològica ha durat prop d'un mes i hi han treballat una desena de persones d'entre les quals 6 estudiants de la Universitat de Lleida que han col·laborat paral·lelament al projecte.

Des del consistori de La Granja es vol donar continuïtat a les campanyes i que, en uns anys, la zona esdevingui un atractiu turístic i cultural.

Les intervencions que s'han fet enguany s'han centrat en la cara nord del jaciment, on fa 30 anys, durant la dècada dels 80, l'Institut d'Estudis Ilerdencs ja hi va iniciar tasques arqueològiques.
Joan Llompart