Nova mobilització davant la crisi de preus de la fruita dolça

25/08/2017

Aquest cop, més de 300 agricultors han tallat l'A-2 a l'alçada de Soses

Els pagesos de Lleida i Aragó tornen a sortir al carrer per reclamar mesures contra la crisi de preus de la fruita dolça. En aquesta ocasió, més de 300 agricultors han tallat de manera intermitent l'autovia A-2 a Soses al llarg del matí provocant més de 10 quilòmetres de retencions en els dos sentits. La manifestació arriba després que la Comissió Europea aprovés ahir de manera extraordinària la retirada del mercat de 20 mil tones del mercat de fruita d'ós. 


El sector es mostra desesperat davant les contínues pèrdues que estan vivint i els baixos preus que estan cobrant. Ara tenen bones notícies: davant les contínues manifestacions i mobilitzacions, la Comissió europea ha aprovat la retirada de 20 mil tones de fruita dolça. Els sindicats agraris valoren positivament aquesta retirada, però segueixen reivindicant que en queden 20 mil més. 

Al llarg del matí, els pagesos han repartit prèssecs als conductors que s'han vist afectats per la mobilització i fe'ls-hi més amena l'espera. Els agricultors diuen que els surt més a compte regalar fruita que vendre-la a grans superfícies comercials. Per altra banda, els pagesos d'Aragó, també afectats per la mateixa problemàtica, s'han afegit a la concentració. 

Els alcaldes del Segrià i els pagesos de l'Horta de Lleida també s'han sumat a la concentració i han mostrat tot el seu suport al sector. Asseguren que és imprescindibles que les administracions posin de la seva part per acabar amb aquesta problemàtica. 

En total s'han produït 3 talls a l'autovia d'uns 30 minuts cadascun que han suposat més de 10 quilòmetres de retencions en els dos sentits de la carretera. 

MarcTàssies (Lleida Tv)