La Paeria atén un 42% més de temporers que l’estiu passat

29/08/2017

La Paeria ha atès aquest estiu 896 temporers, un 42 per cent més que durant l’estiu passat. El convent de Santa Clara ha centralitzat l’acollida, en bona part homes joves d’entre 25 i 40 anys. També s’ha donat continuïtat al projecte integral de la campanya anterior, amb el treball conjunt de la Xarxa, al qual s’ha incorporat un servei d’informació i d’orientació sociolaboral i de salut.

L’ajuntament de Lleida dóna per tancat el projecte d’acollida a temporers per a la campanya de la fruita, que va començar a mitjans del mes de juny. Enguany amb una major afluència respecte l’anterior, s’han atès 896 persones, el que suposa un increment del 42 per cent. Des del seu inici, el 12 juny, han passat per l’oficina d’atenció de l’antic convent de Santa Clara unes 12 persones cada dia, en total 266 més que l’any passat quan van ser 630. Aquesta situació s’ha deixat notar en la saturació del servei d’allotjament previst a l’hostal Jericó, que habitualment funciona com a allotjament per a transeünts, malgrat que es va ampliar el nombre de places disponibles de 80 a 136 per nit. 

El treball en xarxa és essencial. De fet la Paeria impulsa amb altres administracions un pla per disposar l’any que ve una xarxa d’albergs públics que funcioni de forma coordinada i sigui suficient per evitar que ningú dormi al carrer

Engunay, però, i malgrat tot han estat habituals les escenes de temporers dormint al carrer en alguns punts del Centre Històric, amb fins a setanta persones a la intempèrie. i es que la gran demanda d’allotjament ha superat l’espai disponible.

El perfil dels usuaris és el d’un home de 26 a 46 anys, provinent majoritàriament de l’Àfrica subsahariana. Respecte a l’any passat, les persones arribades són més joves, ja que llavors el rang d’edat majoritari va ser de 36 a 45 anys.

Marta Grau (Lleida TV)