La consellera Serret convoca la Taula Agrària per avaluar la situació del sector de la fruita dolça

26/08/2017

Després de l’ampliació de la retirada d’estocs anunciada per Brussel·les, Serret convoca la Taula Agrària per avaluar la situació del sector de la fruita dolça. La reunió, a la que també assistirà Afrucat, es farà el 30 d’agost.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha convocat els membres de la Taula Agrària (Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya) i l’associació d’organitzacions de productors de fruita AFRUCAT a una reunió, el proper 30 d’agost, a les 10.30 hores, a la seu del Departament a Barcelona, per avaluar la situació del sector de la fruita dolça a Catalunya.

En aquesta reunió es valorarà la retirada de 19.550 tones de fruita de pinyol anunciada per Brussel·les per fer front a la crisi de preus del sector, així com altres qüestions, com la creació d’un grup de treball per un Pla d’Acció per al sector de la fruita dolça català, en què s’abordarà, entre d’altres, un possible pla de reconversió i les propostes del sector en el marc de la circumscripció econòmica.

Agricultura ha rebut amb “moderada” satisfacció l’anunci de la Comissió Europea de la retirada de 19.550 tones de fruita de pinyol del mercat. Aquesta mesura atén la reivindicació feta des de Catalunya fa mesos, tot i que no dóna resposta al cent per cent de les demandes efectuades.

El Departament d’Agricultura ja està treballant amb el sector frutícola català perquè pugui aprofitar al màxim, i amb la major celeritat, aquesta retirada d’estocs del mercat, que ha d’ajudar a fer front a la crisi de preus que pateix el sector. En aquesta línia, la reunió de la Taula Agrària de la setmana vinent permetrà seguir treballant per anar concretant, conjuntament amb el sector, totes les mesures que han de garantir el futur de la producció de fruita dolça a Catalunya i la viabilitat de les explotacions agràries.

Infolleida