La figa d’Alguaire, a un pas de la denominació d’origen

17/09/2017

Els productors d’Alguaire estan treballant per aconseguir la denominació d’origen de la figa coll de dama, que ha estat durant tot el cap de setmana la protagonista a Alguaire, en l‘11a edició de la Fira de la Figa, que ha inclòs activitats per a tots els gustos.

 

La figa ha estat durant tot el cap de setmana la protagonista a Alguaire. El municipi es vol promocionar gràcies a aquest producte de durada curta però molt apreciat. És per això que els productors estan treballant perquè la figa d’Alguaire tingui denominació d’origen.

Aquest juliol, l’Associació de productors de figues coll de dama d’Alguaire ja ha registrat la marca i només els falta portar tota la documentació a Brusel·les per tal d’aconseguir la DO.

Enguany s’espera que la producció d’aquest fruit sigui lleugerament inferior a l’any passat a causa del clima, amb una producció total de 4 milions de quilos.

Aquesta baixa producció, però, no ha fet perillar l’elaboració de la coca de figa “més gran del món”, elaborada amb unes 700 figues i de 20 metres de llargada, que s’ha pogut degustar en aquesta 11a edició de la Fira de la Figa d’Alguaire.

Mariona Rebull i Martí